Pulsul diminetii

Ma simt mereu indragostit
De pulsul diminetii,
Ce misca sangele necontenit
Prin vinele vietii,

Ce misca soarele din zare,
Rostogolindu-l peste vai,
Ce pune ziua in miscare,
Iar ea, la randul ei, pe noi.

Se simte un aromat de floare
In aburirea de pamant,
Ce se strecoara in odaie,
Adus de ploaie si de vant.

Se simte-un leganat de codru
Cu plaiul meu in univers,
Se simte: s-a trezit poporul,
Se simte pulsul meu in mers...

Se simte marea libertate
Venind cu greu, spargand decenii,
Se scoala tara-ngenuncheata,
Indreapta-ti pieptul, moldovene!

Multi te-au facut sa-ti uiti poporul,
Sa-l lasi flamand si-ngenunchiat.
Tu-ai fi uitat ce-nseamna dorul
De mama, limba si de stat.

Eu nu te chem la razbunare,
Caci n-ai facut-o tu decenii,
Te chem: ridica-te-n picioare,
Indreapta-ti pieptul, moldovene!
/Аурел Пену, 1992/


Рецензии