Primavara

Pamintul abureste sub razele de soare,
Iar paraiasele se scurg soptind:
Ca ne soseste iara primavara
Prin suluri de omat, prin vant.

Pe urmele ei ce-s dezgolite
De furtuni, de ceata si de ploi,
Ea ne-aduce plaiurile-nverzite
Si mireasma primelor flori.

Ea ne-aduce cantecul din zare,
Ce se varsa falnic peste vai,
Ea aduce zi de sarbatoare,
Pentru voi, zeitele-femei.

Ea aduce zaristea albastra
In amurgul clar de instelari,
Ne insufla spirit de creatie
In tacerea dulcii mangaieri.

Voi sunteti puternice si mandre,
Lacramaai, cantati si dezmierdati,
Voi sunteti acele mame scumpe,
Ce copii din fasa desteptati.

Voua eu ma-nchin cu plecaciune,
Cum se inchinau candva la zeu,
Si-n aceasta zi de primavara
Va ofer un crang din stihul meu.
* * *
/Аурел Пену,1968/


Рецензии