Bradutul

B r a d u t u l
* * *
Azi bunelul din padure
Mi-a adus un mic bradut,
Imbracat in haine sure,
Cu zapada pe crenguti.

Nu ma satur sa privesc
La bradutul meu,
Eu cu grija il gatesc
Pentru Anul Nou.

In tufisul lui ascund
Zeci de jucarii,
Stele in culori aprind
Mici si aurii.

Iar steluta cea mai mare,
Incrustata cu rubin,
Lumineaza ca un soare
Si la noi, si la vecini.

Hai, uniti-va in roata
La bradutul meu.
Si strigati cu toti odata:
Vine Anul Nou!

Vine, vine sa ne scape
Din nevoi si saracie.
Vine sa ne-aduca pace,
Sa traim in fericire.

Mai strigati, copii, o data
Sa ne vina Anul Nou
In Moldova integrata
Sub drapelul t r i c o l o r
* * *
/Аурел Пену,1998/


Рецензии