Не митусися- не суетись

Бі Дарсі Алі-мудрэц-мовіў:"Заўтра
будзе тое,што павіна быць,і не
будзе нічога з таго,чаго быць
не павінна-не  мітусіся!"
   Дарма не мітусіся,
   Бо заўтра будзе тое,
   Што трэба яму быць.
   Хоць ты ў дугу сагніся,
   Не будзе то нічога,
   Што не павінна быць.
   Так мудрыя казалі,
   Разумнымі былі.
   Яны нас павучалі,
   Парады нам давалі,
   А самі мітусіліся
   І марнавалі дні.
   Хай заўтра будзе тое,
   Павіннае што быць.
   Ды трэба мітусіцца,
   Магло каб тое збыцца,
   Штоб лепшага дабіцца
   І шчасліва пражыць!


Рецензии