Диаволятк шэ в Ян хватат!..

Напоят. НакорМят.
Са й мятк

А дэнь ісчэз… но выскочыв!
І ныц бы й ны й зробымШыс Дек.
І вот: от сэстр прыйіхавшы й
Давай хучій жэ йісты шчось.

Ну-да. Бы у Двух Жязнях жэ:
В нас слугый гонды в Рыловыч!
І пыл аж навыть здутый вэсь.
Ны то шо павукэй ныдэ ш.

Эгэй! Туды-сюды – ямчэй!..
Продулы ж ізьбу ф Хэлм.
Бы й ф пойізды жыдэй:
Копты, быздзін! Вздыхнэм! Выхреныкы?
Хэ-хэ! Ныдэ. Ны сквознячкэй.

І вот! Шчось уж в бокох…
Попіть бы, что лі, сочк.
ЗапасьСІК. На вэсь год. Хо!
Ны у в колхозь колодць.

Так-так! Добро.
Промів пыдлог.
Ступыты можнь. Чаёк? Да всё ж!
Здороф. Гармошк?
Хоть душку отвідём.

І вот погралы вальса мы.
І хвайно вроді стало так.
І жыты можня далый, Бож!
Супок гахТов… Ізь водк з золой залыф мышочк.
Пашлі пісаць сцішок?
А то замучыл Зэе з пофсць:
Ны с памыті ны сбрось ны фотк.

І Стіх, і Вальс пошол в народ.
Увдруг да хто поймёт,
Кто энтот Кот Учон.
Ну, вам шо бЁт во ш блошк.

…Так-сяк бы й мятк.
Да вжо й прахладн.
Но от: інжырк! І шось бы й згрыз.
Ну, бы ж Той Хрыст…

Ага. Була й смоКва тохда.
І шо сказал Ісус
На тую сушк-жыдульк?
Плода-то как у вас, пяюча, слатка матк?   
Где детвора ж? І здохла сфынка враз.
Но нет. Не проклінал нікак
Ні Бог, ні Цар ні мразьк,
Шо а ні молочка дыткам Ісса.
Так думають ослы собач і в нас.

Ну, шо ж. Бог вам судья,
Таняшк-маняшк с каза.

... ню, от зе: ждзема маць?
Када вдубасць айца


Рецензии