Скарбы. Клады

Не збірайце  сабе скарбы на зямлі:
Скарбы прападаюць і знікаюць,
Бо іх вельмі любяць злодзеі,
Моль і ржа таксама іх знішчаюць.
     Ды збірайце скарбы ў небясах,
     Бо няма зладзейству там разгону, 
     Скарб не ператворыцца ў прах,
     Не чуваць там залатога звону.
Там, у небе, скарбы не крадуць,
Моль і ржа не точаць іх начамі,
І што людзі ў сэрца пакладуць-
Тое ўсё застанецца там з намі.
     Скарб душы ніколі не ржавее,
     Не схаваць яго,не закапаць.
     Сэрца не ад золата хай млее,
     А любоў сумее захаваць.
Не шукайце сабе скарбаў дарагіх,
А цаніце скарб душы сваёй,
І трымайце тое ў думках вы сваіх,
Даражыце вы іх чысцінёй!


Рецензии