Батькiвщина

Шумить Дніпро і стогнуть береги,
Чекає на синів великий Київ.
І мов над здобиччю злетілись вороги,
І ворог землю своїм їдлом виїв.

Б'є хвиля в беріг,вітер стугонить,
Неначе птахи-сини України.
На цій землі,ворог лише на мить,
Бо їх відтиснуть наших хатів стіни.

Стинає наших мук,сльоза беріз,
Сорочку рве-що вишивала мати.
Чому Донбас наш тоне серед сліз?
Чому Слов'янськ? Розруха-ніде стати?

Реве Дніпро і стугонить земля,
Наче у пеклі наша Батьківщина.
Нам допоможуть ріднії поля...
Не по зубам вам наша Україна.
  (Понкратова.Е.В.)


Рецензии