Рiдна мова

Українська мова - перлина казкова,
Українська мова - світогляд то мій,
Українська мова - веселка ранкова,
Українська мова - мій всесвіт весь в ній.

Українська мово мені ти знайома ,
З  тобою я світ пізнавав.
І перші слова, найкраще відомі,
Я «мамо» і «тато» сказав.

Українська мово життя ти основа
В колисці я з ней засинав.
Українська мова - моя колискова,
З дитинства її лише знав.

Українська мова - вода родникова ,
Прозора, джерельна, свята.
Українська мова - вона виняткова!
З найкращих красот красота!

Українська мова - то небо блакитне,
Смарагдова зелень долин.
Це все що живе, зростає і квітне:
Волошки, бузок та полин.

Українська мова - краса смерекова,
Це Тиса, Карпати та Буг.
Українська мова - то хвиля Дніпрова,
Сестра, мій  товариш та друг.

Українська мова - троянда квітуча,
Краплина, потічок, ріка.
Вона говорлива, вона балакуча,
Українська мова - вона на віка.

Українська мова - то сурми трембіти,
Сопілки, бандури та спів кобзаря.
Українська мова - серця то відкриті,
То сяйво зірок  та  зоря.

Батьківською мовой люблю і кохаюсь,
Вона не чужа, а родинна, своя.
Українськой мовой завжди я пишаюсь,
Українська мова - це доля моя.


Рецензии
Я уп"юсь словами ніби із джерельця,
В мові цій касковій пісня солов"я,
Ніжністю своєю кожного торкнеться
З нею засинаю й просипаюсь я...
_________________________________
Дякую за теплоту та ніжність, за любов і повагу до
найкращої мови на землі...
З теплом - Любов-

Любовь Иванова 2   30.11.2014 07:09     Заявить о нарушении