Романс. Edgar Allan Poe - Romance

Нерідко, ти, романсе мій,
Пірнав у світ жаданих  мрій;
Складавши крила, ти кивав
І щось собі наспівував.

І я колись в таких, як ти,
Барвистих неземних птахів,
Серед деревних павутин
Вивчав науку рідних слів.

Мов обдароване хлоп’я,
Дививсь на тебе в лісі я.

Та кондор вічний, час, мені,
Несе пірнату зграю бід
На бідний мій останок літ,
І вже не залишилось днів
На втіху, на мрійливий світ.

Але й від мрії, хоч на мить,
Мій відпочинок прилетить
До мене – та відмовлюсь я,
Бо безтурбоття – смерть  моя,
І серця струни заболять
Від тихих рим його проклять!


Рецензии