До Хелени. Edgar Allan Poe - To Helen

Хелено, вся твоя краса –
Нікеї промайнулі дні,
В яких я рушив на човні
До рідних берегів; я сам
Пізнав у мандрах чудеса.

Немов Наядин, голос твій
Лунав за гомоном глухим;
Додому кликав буревій,
Що славив Грецію і Рим.
Покинув жаль мене хмільний.

Попри свою величну стать,
Невинна ти, як немовля,
В пітьмі нам світиш, як ліхтар…
Психеє, і твоя земля
Була свята!


Рецензии