Стоян Стоянов - талантлив творец и мъдрец-1

/Афористично, чрез Него, за Него/
              1
      *  *  *
Не е велик, но не е и дребен,
за да не бъде забелязан от всички.

      *  *  *
Излъчва собствена светлина,
чуждата не го заслепява.

      *  *  *
В афоризмите му е тясно,
но има място за много истини.

      *  *  *
Вярва, затова е оптимист,
мисли, но не е песимист.

      *  *  *
Има собствен ум, но умее
да се ползва и от ума на другите.

      *  *  *
Знае истината за себе си,
но не я противопоставя на истината
за другите.

      *  *  *
Понася живота, който живее,
но е готов да понесе и живота,
който харесва да живее.

      *  *  *
Той е един от малкото,
които са щастливи от малко.


Рецензии