ДержавнI та самотнI

Снится сон мне: кривая лачуга,
Окна наглухо забраны ставнями.
И сидят, утешая друг-друга,
Языки, что зовутся державными.

- Им плевать! Они просто под градусом! -
Русский другу кричал - просто больно:
Уравняли с тобой меня статусом,
Чтобы глотку заткнуть недовольным!

Українська: облиш цю істерику.
Не в тобі мого гніву натхнення.
Ми державні з тобою на папері,
А панують скрізь суржик та феня!

Як хоругви майорим над війсками.
Ми – це фішкі у грі в демократію.
У Facebook - матюки та англійска.
У людей - матюки та апатія.

Не у мовах питання, як вийшло,
Людям просто шукають заняття!
Вони крутять закони як дишло,
А держава живе “по понятиям”.


Рецензии