Айиша

Айвазоврин хизандиз бахш яз

Са пад аран, са пад кьакьан дагъларин,
Кьуд пад тамар, къацу чІурар, яйлахар;
Юкьва авай гьар са емиш багъларин,
Билбил ухшар къуш яни вун, Айиша?
Сад Аллагьди туькІуьрзавай кІвалахар,
Гуьне патан руш яни вун, Айиша?

Гатфарни гад алукьзавай бередин,
Ял ягъиз хас макан авай, Сайтарар.
Дуьнья машгьур ксар авай Куьредин,
Билбил ухшар къуш яни вун, Айиша?
Гьар са тІалди дарман авай, Сайтарар.
Гуьне патан руш яни вун, Айиша?

Бубад ватан – Сайтара хуьр,
Абуземзем ятарин хуьр,
Руш яни вун, Чан Айиша?
Чебни викІегь картарин хуьр,
Къуш яни вун, Чан Айиша?


Рецензии