собака

там внизу жила якась собака
збирала квіти з землі для намиста
топила сніг у гарячому полум’ї днів
і намагалась
підняти лапи уверх
щоб крикнути

от тільки намисто в’язало їй груди й пекло
тільки квіти
зубами впивались у її мертве безпомічне тіло
ссали кров запивали гарячим вином
душу
скільки часу
я простояла на балконі із димом
скільки букв я ковтнула
пірнаючи
з головою
у її передсмертні мрії


Рецензии