Розкажи..

Розкажи менi,дiдусю,як це бути
Поколiннями,народженими на вiйнi
О якби почути вир вогнiв забутих
Може це,продовжить нашi днi??..
Розкажи менi герою,як це бути
Як крiзь кров у серцi зберегти Майдан?
Розкажи,як захищали Крути
Розкажи,про запах тих кайдан.
Розкажи менi,як здобували волю?
Незалежнiсть малювали на мостах
А коли впала стiна-розкажи про долю
Розкажи про бiль у згаслих голосах
Розкажи,а скiльки ви втрачали Сотень
Скiльки слiз тримала довга туга-нiч
А чи був,той ейфорi; дотик
Коли вiче стало миром тисяч вiч?
Розкажи..ви вiдчували муки ?
На колiна ставили в о н и ?
Ми не во;ни,а нам рушницю дали в руки
Нас закреслили з життя того кати.
Скiльки радощiв i скiльки болю!
Гipкоти,дала нам та зима
Та це поле ще жадае кровi
I вбивае поступово нас вiйна..
О дiдусю!чом геро;в просить небо?
Укра;на ,о,яка без них слабка!
Та за волю,за ;;,свободу ,може,i за себе
Ми пiдем,пiдем на небеса.
I можливо,нас згадае пустка
Нас освятить попелом ладан й зашепоче,й хтось заплаче в хустку
"Тут був Схiд i Захiд.
         I Майдан.....".


Рецензии