Зорнае неба

Гляжу я на зорнае
              неба,
І думкі імкліва
              бягуць:
-Чаго, чалавек, табе
              трэба,
Каб шчасця свайго
              дасягнуць?
Хвалюемся, некуды
              мчымся,
І незадаволены
              ўсім,
Багаццем  сваім
              ганарымся,
Здаецца, як зорка,
              гарым.
Ды толькі  жыццё
              хуткаплынна,
Сплывае, як  у рэчцы
              вада,
А думкі бягуць не-
              супынна:
-Няхай абміне  нас
               бяда!-
Прыгожае  зорнае
               неба,
Але на душы   не-
               спакой:
-Ці так пражываеш,як
                трэба?
Ці будзе той  вечны
                пакой?!-


Рецензии