Тваё здароуе, любая!

Here's to thy Health,
my bonie lass
      Р. Бёрнс

Тваё здароўе, любая!
Дабранач, будзь вясёлай.
Надакучаць не буду я
Сваім каханнем болей.

Не думай, неяк пражыву
І без цябе, чароўнай:
Калі ты станеш і чыёй,
Клянуся, мне ўсёроўна.

Ты кажаш: - Замуж не гарыць
Выходзіць гэтак рана.
А я не маю часу быць
Запасным - кажу прама.

Раюць табе чакаць яшчэ,
Знайсці каго заможней,
Але фартуна без вачэй,
Яна й падвесці можа!?

Я ведаю, сябрам тваім
Мой стстус нехарошы;
Меньш грошай, ды свабодны і   
Нічым за іх не горшы!

Лічу, здароўе - вось мой скарб!
Пакуль яго я маю
І здольны працай зарабляць,
Бядоты не спазнаю.

У птушак пер'ечка здаля
І бела, і прыгожа;
Здаля, а блізка, дык як я
Ў цябе, быць шэрым можа.

І ўсё ж апоўначы, калі
Так ярка месяц ззяе,
Я буду ў думках да цябе
Прыходзіць, дарагая.


 Зб."На крылах натхнення"


Рецензии