Будзь чалавекам

Убач ў небе чысціню,
Аблокамі запоўні свае вочы
І сонейка як апельсін лушчы.
Хай свеціць ва ўсе мочы.
Знайдзі ў сэрцы месца дабрыні,
Схавай зларадствы на стагоддзі.
Крычы ў вуха кожнаму, а не шапчы:
"Давайце ўсім светам карагодзіць.
Убачыўшы ў небе самалеты,
Сачыць за белаю зефірнаю сцяжынкай,
А не ўключаць раскаты грому,
Пускаючы ракеты для размінкі."
Забі ў сабе чорствага робата,
Успамінай,што нарадзіўся чалавекам,
Як адчуваць любоў хораша,
Ні бомбам ўсміхацца, а каметам.


Рецензии