Вальсок

Проснулся я, и нет руки,
I’ve woken up and there’s no hand,

а было пальцев пять.
But have had fingers five.

В моих глазах пошли круги,
In eyes of mine went circles and

и я заснул опять.
I’ve slept again, good night!

Проснулся я, и нет второй.
I’ve woken up, where’s other hand?

Опасно долго спать.
A long sleep is unsafe.

Но Бог шепнул: глаза закрой,
But God has said: close eyes yours, and

и я заснул опять.
I’ve slept again in wave.

Проснулся я, и нету ног,
I’ve woken up and there’s no feet,

бежит на грудь слеза.
A tear does run on chest.

Проснулся я: несут венок,
I’ve woken up: they carry wreath,

и я закрыл глаза.
And I’ve closed eyes not less.

Проснулся я, а я исчез,
I’ve woken up and disappeared

совсем исчез — и вот
Entirely and here

в свою постель смотрю с небес:
In bed of mine I look indeed:

лежит один живот.
There lies my stomach near.

Проснулся я, а я — в раю,
I’ve woken up and I’m in sky

при мне — душа одна.
Just with a soul in sight.

И я из тучки вниз смотрю,
And I look down from cloud with sigh,

а там давно война.
And there’s a war in spite.


Рецензии