Мары старых

Старыя мараць аб жыцці,
Яны жадаюць бачыць сонца.
І што б ні была на зямлі-
Усё іх радуе бясконца!
   У ніх такая сіла духу-
   Пераадолець усё можа,
   Ідуць праз немач і хваробы,
   Бо гэта дзецям мо паможа!
Нас вучаць радасці жыцця,
Уменню ісціну пабачыць,
Трымаць у мудрасці душу-
Як многа гэта для нас значыць!
    Сапраўдны падарунак лёсу
    Старых і бацьку мець і маці,
    Бо лепш за ніх ніхто не зможа,
    Жыцця дарунак нам пазнаці!
Гэта яны-нашы старыя-
Сапраўдны кладзезь у жыцці!
Любоў іх, клопат і цяпло-
Без ніх нікуды не пайсці!
    Яны апора нам,надзея,
    Што будзе ўсё ў нас,як трэба!
    Старых патрэбна берагчы-
    Без ніх жыццё-як мір без хлеба!

   
   


Рецензии