Квiтковi дiти

В господині в квітничкові
Розмовляли квіти:
- Як нам краще виглядати,
Щоб раділи діти?
Чепурилася троянда -
Королева саду.
- Хто ж такій, як я, красуні
Будє та й не радий?
Вихвалявся гладіолус:
- Я найкращий в світі!
Зріст високий дуже маю,
Чепурненьки віти!
Та не стримались жоржини:
- Краще нас немає!
Подивиться, як на клумбі
Гарно виглядаєм!
Засмутилися волошки;
- Дуже ми скромненьки!
Поруч з вами, гладіолус,
Зовсім ми низенькі!
Та квіткарка - господиня
Мову зрозуміла,
Та й сказала:
- Ви для мене всі, як діти, милі!
Як для мами не буває
Діточок поганих,
Так для мене кожна квітка
Дуже бездоганна!


Рецензии