Гьасан-Эфенди

    185 йисан къаршидиз
Гьар са девирдиз авурт1а; тамаш,
Шумуд аламат акъвазда вилик?
Вакай хьана чаз адалат шерик,
Алкьвадар Мирзе Гьасан-Эфенди!

Шаир Эминни алим Къазанфар,
Дустарихъ галаз сад хьана гафар.
Халкь патал чими к;ан хьайи гатфар,
Алкьвадар Мирзе Гьасан-Эфенди!

Ватанэгьлийрин гьар садан патай,
Кьабул ая на рагьметар атай.
Дуьньядиз машгьур дастанар ат;ай,
Алкьвадар Мирзе Гьасан-Эфенди!

Дагъви мусурман – лезгини авар,
Уяхриз вуна авунай ялвар.
Кьисмет хьана ваз илгьамдин лувар,
Алкьвадар Мирзе Гьасан-Эфенди!

Къе чи ватандин халкь хьанва уях,
Мусурманвилин давам ийиз рехъ.
Шумудни садаз хьана вун даях?
Алкьвадар Мирзе Гьасан-Эфенди!

Сажидина ви вилик кьазва кьин,
Юлчи хьун патал вун фейи рекьин.
Ярагъви хьиз вун шейх хьана якъин,
Алкьвадар Мирзе Гьасан-Эфенди!


Рецензии