Не лист

Чаго сумуеш? Свет у вокны!
Чужыя вокны... Усё адно..
Да дрыжыкаў лісток пажоўклы
Жыцця гаротнага твайго.

Чаго сумуеш у палоне
Бясконцых думак і ідэй?!
Ідзі! Аддай сябе іконе!
Яна да веры прывядзе!

На кожны крок малітвы хопіць!
На кожны стук! На кожны ўздых!
Не ліст, а цэлая аповесць
Жыцця ад дрыжыкаў тваіх.


Рецензии