Ласкавий липень

Ласкавий Псел і сонечко ласкаве,
Мов дотик соковитий огірка.
Спекотний день обійми розтискає,
І вечір прохолодними руками
Грайливо-ніжних хвильок огорта.

Пожовклим листям відпливає смуток,
І знов стає смарагдовою гладь.
Блакитні оченята  незабудок
Нам радістю небесною горять.

Запалюють вже зорі вероніки,
Сапфірові й рубінові – плакун.
Хіба тебе від себе вборонити,
Хіба в зеленім заховати листі,
Мов сливу, золотисту і п`янку?

Ми на піску. Осика і берізка –
Всі просять, щоб тебе я тут пізнав,
А пика гостро-хитра стрілолиста
Показує, де покохатись нам.

І в насолоду звуть в твою вуста і коси,
Та глечики дзвенять,що скоро осінь,
І кличуть в насолоду річкову.
За Псел,за ліс хтось сонечко заносить,
Мов спілий, нам порізаний кавун.


Рецензии
прекрасно.удачи вам........

с теплом.

Владимир Михайлов-Колодкин7   01.10.2014 22:25     Заявить о нарушении
И вам красоты и везения.

Игорь Герасименко Кременчугский   07.10.2014 22:30   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.