Галина Губарева - Я живу, кажды день любя

Я живу, чтобы встретить рассвет
Каждый раз невозможно красивый,
Чтобы видеть в глазах твоих свет,
Отраженный от слова «любимый»…
Я живу, чтобы слушать прибой
И вдыхать его воздух соленый,
Чтобы спорить с самою судьбой
И судьбою же быть закаленной…
Я живу, каждый день любя,
Как подарок ниспосланный свыше,
Как молитву его творя,
Чтобы срок мой еще не вышел…

Превела на Български : Юлияна Донева
ЖИВЕЯ И ОБИЧАМ ВСЕКИ ДЕН

Живея, за да срещам аз зората,
всеки път невъзможно красива.
В очите ти да виждам светлината,
отразяваща се в думата любима.
Живея, за да слушам аз вълните
и да вдишвам въздухът солен,
за да споря  със сама  съдбата
и съдбата да калява мен.
Живея аз и любя всеки ден,
като изпратен ми подарък свисше.
Като молитва е това за мен,
че мойто време още не е свършило...


Рецензии