Познай самого себя - и ты познаешь мир!

«Пізнай себе – і ти пізнаєш світ» -
Сказав один великий Майстер Слова.
І зараз, вже через десятки літ,
Ми розуміємо, про що велася мова.

Людина – це секрет, таємний скарб,
Ніхто не знає, що приховується в ній.
Вона, як суміш різних кольорових фарб,
То ніжна - як голубка, то страшна – як змій!

Людина може врятувати світ,
А може розпочать війну жахливу,
У спокої прожить багато літ
І бомбувать японську Хіросіму.

Всиновлювать беззахисних дітей
І продавати цих дітей у рабство…
Ніхто не знає нас, людей…
Що ми таке? Прокляття чи багатство?

Ми хочемо пізнати небо і моря,
Щоб підкорились хвилі, зорі,лава.
Але не розумієм, що на трон Царя,
Володаря Природи, ми не маєм права!

Спочатку треба злагоду знайти з собою,
Порозумітись з внутрішньою середою
І не вважать своє життя лиш грою,
А жити із захопленням, жагою…

Прислухатися до душі, до серця,
Пізнати свої здібності і вміння.
І усвідомити, що кожен з нас – це скельце
Одного дзеркала. Ми Всесвіту насіння!

І от тоді ми почнемо насправді жити
І щось корисне у житті робити,
Пізнаємо глибини літосфери,
Полетимо до Марсу і Венери,

Поглиблемо знання про Атлантиду, Крит…
Пізнай самого себе – і ти пізнаєш світ!


Рецензии