190 Чудодийна сила книги

               
     Книга – шедевр творіння людської думки, почуттів, незайманої душі, шедевр мистецтва!
     Книзі потрібно лиш одне, вона мовчки звертається до читача: - «Візьміть і прочитайте мене! Я знайду маленький куточок душі, Вашої совісті, віри, надії, любові, дам Вам мудрість, вірність, жагу пізнань, людяність, почуття гідності.
    Я буду найкращим другом, який все зрозуміє, навчить, наповнить душу світлом – розумінням Всесвіту, енергією філософського значення, а в найтяжчі хвилини земного життя, книга, як чудодійне джерело, духовно утамує жагу,  підкаже, дасть спокійний  відпочинок!»
      Якими ж скарбами володіє книга і яку має силу?!  Книга захоплює уявою, відповідає на запитання, розповідає, навчає, покращує настрій, направляє на істинний путь, вітає, поздоровляє,
передає почуття прекрасного доброго, вічного, виховує, розмовляє гарною мовою, пам’ятає, зберігає часопис, дарує духовну красу думок, збагачує людський розум мудрістю, доброю волею, совістю і честю, не зраджує, дає приємний відпочинок, розвиває творчу думку, штовхає на праведні  дії.
       Ми звикли до книг, як до багатьох предметів, які нас оточують і втратили трепетне відношення і повагу до  скарбів розумової мудрої діяльності авторів. Та все ж життя книги, як життя людства вічне, як вічна відкрита книга в руках у Бога з написом: «Да любите друг друга». Правдиві духовні книги, з яких не можна вичеркнути ні одного слова.
     Яке ж натхнення черпали мудрі святі Кирило і Мефодій, коли переводили  Біблію з грецької мови на старослов’янську мову, виконуючи кропітку, героїчну працю для усіх майбутніх поколінь!
     В книгах залишені частиночки душі авторів  і тому, читаючи і перегортаючи сторінки, уявно спілкуєшся з з книгою, як живою істотою.  Це вражаючий, живий, дивовижний невмирущий  світ вічного слова! Цікавий сюжет,  діалоги, підтексти інтригують, переплітаються, підводять до головної сюжетної лінії і до бажаної кінцівки твору.
   Книга! Я люблю тебе  всім серцем, всією своєю пам’яттю, вірою,
надією, бажанням читати знов і знов! 

                14.07.2014 22:23:38
      


Рецензии