Restitution

Щоби збагнути плани хитрі,
Спустись, поете мій, з небес.
І враз у «мудрій» та ж макітрі
Збагнеться Сильних інтерес.

Поки ми всі майданували -
Козла міняли на осла -
Нас потихеньку продавали…
Росія ж Кримом приросла.

Поки, придурки, ми стрибали
В передчутті євроковбас,
Американці спланували
Для фірм очистити Донбас.

Нам приклад треба брати з Раші -
Блюде амбіції СВОЇ,
Не те, що юди - владці наші -
Чужинців вірні холуї.

Нас  знудить ще від революцій,
Ще скажем: «Господи спаси!»,
Коли наступлять реституцій
Невідворотнії часи.

Поляки, венгри, австріяки...
Заявлять ще свої права.
Завиєм ще, мов ті собаки,
Так завжди з дурнями бува.

Іще збиратимуть валізи
Марічка, Йванко і Мишко,
Бо нас не виведуть із кризи
Ні Порошенко, ні Ляшко.

Вже слухать, делебні, набридло –
Слимак вважає, що він лев.
Збагнеш,  хто ти, почувши: «Бидло!»,
Та: « Нє пазвалям!» і «Псякрев!».

І не надійтесь,Restitution
 Вас, любе панство,  не мине -
В чужій халупі доживала
Свій вік велика Артмане!

Коли ж віднімуть нагло й ваше,
Дай Бог, щоб ви відчуть змогли,
Як гірко Ванє, Міше, Маше,
Яких з Донбасом продали!


Рецензии