Перебранка на Павла й?

Го! День-то ведьмарскый.
Па Лун календарчык

Шо ж то за ненависць к той,
Шо нас гадавала?
Ну, вот: мова родн
Нейкіх ятвягаў.

Да эта ж быдлофск! –
Кажа зараза.
А ну закрой ей рот!
Бля!.. хам жэ Васья. А НЕ Сонца Красна.
Как Кабан уж Ірашка:
Я! Юрыстка! Са стажам!

Ну, і шо ВахМігНожц
Гонды ты впасціш.
Ведь мы с ПадМакСкофь!
А ты-та с Падляш Як.

Да, майя Украйна
Уж гонды нам стала:
Всё понішчылы б чорт! Да вдРУг тут…
Брыль Янка ль.

Ваду в ступке талоч
Мы вмеем но ж, бачтя.
Ну, вдув во з выдро жь брагі Канячай.
А шо шэ в Сашко
Пісателям нада.

ПаныМаеш, ведзь он
З Ляхавіч паныч:
Німа яцьвягоў! Выдумкі Нікалая Ш.
З ОгдэМыра й Маты во Жабчыц.

... а я хыба мост
Од Янав к Варшаве й.
Да, вот, канцылярский язык был с Ападыщ.
Щэ в Литувскым КняЖэнств


Рецензии