11. БУРЯ В МОРI

МОРЕ ШТОРМИТЬ, АЖ КЛЕКОЧЕ
ХВИЛІ ДОВЕРХУ ЗДІЙМАЄ,
ВІТЕР СЕРДИТО ГУРКОЧЕ
І ВСІ ДЕРЕВА ЗГИНАЄ.
ЧАЙКИ НЕ МОЖУТЬ ЗЛЕТІТИ,
НИЗЬКО НАД МОРЕМ КРУЖЛЯЮТЬ,
НЕНАЧЕ ЗВІР РЕВЕ ВІТЕР,
І НІ НА МИТЬ НЕ ЗМОВКАЄ.
І НЕ НА ЖАРТ РОЗГУЛЯЛАСЬ
БУРЯ У ЧОРНОМУ МОРІ,
ВОНА УСІМ ПОКАЗАЛА
ВСЮ МОРСЬКУ СИЛУ ДОВКОЛА.
ХВИЛЯ СМІЄТЬСЯ І ПЛАЧЕ,
ПЕРЕД СОБОЮ ВСЕ ЗНОСИТЬ,
КАМІНЬ ШТОВХАЄ ЯК М'ЯЧИК
І АЖ НА БЕРЕГ ВИНОСИТЬ.
ГАРНО ІЗ БЕРЕГА В МОРЕ
НА ВСЕ ТЕ ЧУДО ДИВИТИСЬ,
АЛЕ НЕ ДАЙ БОГ НІКОМУ
З БУРЕЮ В МОРІ ЗУСТРІТИСЬ.

12.04.12.

ОЛЯ ГОДНЯ
с.ГОРБАКІВ


Рецензии