На грани

На грани.
 Жизнь его на грани.
Живёт в обмане
 и полу-пьяни.

Стакана грани -
 той жизни грани.
И вот в кармане -
 вошь на аркане.

Словечки брани,
 Глаза в тумане,
Душа в стакане.
 Он жив? - На грани.


Рецензии