В ложi Прокруста

Ради неї забув
          нашi дивнi стрiчання.
Тiльки з нею себе
          уявляв ти щасливим.
В партитурi ж твого
          неземного кохання
Все вчувались менi
          чомусь ноти фальшивi.

Шугонув навмання
          у любов безоглядно -
Довiряв бiльш словам,
          нiж здоровому глузду.
Вона ж вбивця-маньяк:
          i повiрить в те складно,
Та потрапив ти сам, друже,
          в ложе Прокруста.

Тiльки випадок мiг
          вже тебе врятувати.
Я звернулась мерщiй
          у молитвах до Бога.
Стережись, любий, тих,
          хто навчивсь лише брати.
їх чуття - мимо мрiй.
          То до згуби дорога.

Из книги "Мелодiя серця" 2008 год


Рецензии