Чому я сумую

Чи колишнэ-давнэ,
Чи то сьогодення,
Чи моэ страждання,
Чи моэ натхнення...

Я тепер не знаю:
Мушу чи жадаю,
Чи серед жебрацтва
Щось у свiтi маю.

Кривда то, чи правда,
Втрата, чи здобуток?
I верховна зрада
Надихаэ смуток.

Чи дивились в воду
Президенти першi,
Що "дали свободу"
Раптом iнарештi?

Чому я сумую?
 Вжеж не том, що вiльна:
Ось вона крокуэ,
Та свобода мильна.
                1999р.


Рецензии