За милых дам

Чаму мужчыны стоячы
За мілых п'юць жанчын?-
Няёмка піць жа лежачы,
Ды шмат яшчэ прычын:
 1.Стаіш і ўзвышаешся,
   І з гонарам глядзіш,
   Бо стойкі, не хістаешся,
   Калі ж слабак-сядзіш.
 2.І чарку можна большую
   У горла сваё ліць,
   Стаю-не перабольшваю,
   І спінка не баліць.
 3.Таксама рэшткі ежы
   Страсаеш са штаноў,
   І мілымі жанчынамі
   Любуешся ізноў.
 4.Калі ж такое прыдзецца
   Не па душы камусь,
   Пакуль ён з месца ўсхопіцца,
   То ты за дзверы-"шусь".
 5.Убачыць можна, стоячы,
   Хто пад сталом ляжыць,
   Чапляецца за седзячых,
   Ці проста мірна спіць.
 6.А заадно прыгледзішся,
   Куды сам упадзеш,
   Калі чарку-мядзведзіцу
   З імпэтам ты кульнеш.      
 7.Мужы ўстаюць з ахвотаю,
   У вуха каб не чуць,
   Сіпіць як жонка ўпотайкі:
  -Не дам табе каўтнуць!
 8.Яшчэ калі ты з чаркаю
   Ды доўга так стаіш-
   З якою ж асалодаю
   Адчуеш,што сядзіш.
Вось бачыце вы,скольвечы
Знаходзіцца прычын,
Чыму мужчыны стоячы
За мілых п'юць жанчын!
 
 


Рецензии