Рамзи Нугманов. Рамазан мизгеленэ ихтирам

   

       Рамазан мизгеленэ ихтирам    


        Сикэлтэле юлларымда
        Сибелэм дэ, тугелэм...
        Киртэлэр кабарган саен
        Хыялларга кумелэм.
            Барып житэм хыялымда
            Тинсез матур чорларга!
            Тик мондый гузэл чорларны
            Такташ кирэк жырларга!
        "Турэлэр" заманы беткэн,
        Хор заман килгэн имеш!
        Хэр кешенен йозе якты,
        Хэркем яшэргэ тиеш.
            Яшэргэ тиеш жилпенеп,
            Яшэргэ тиеш янып;
            Яшэешнен тэмен белеп,
            Бар хикмэткэ сокланып.
        Йэ, Боек хикмэти Хода!
        Йэ, яшэеш доньясы...
        Бары Сездэн генэ тора
        Хэр кешенен кыйбласы. 

            6.07.2014. Казан. 


Рецензии
Ошады.
Фалия.

Фалия Ахмадуллина   19.11.2014 22:07     Заявить о нарушении
Рәхмәт, Фалия! Зинһар һаман да бәхетле булыгыз шулай...

Рамзи Нугманов   19.11.2014 23:14   Заявить о нарушении
Аминь! шулай ботенебезгэ булсын.

Рэхмэт. Фалия.

Фалия Ахмадуллина   19.11.2014 23:23   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.