Another Country Чужбина

Another country, as I think, is my Motherland.
It is a land of love; it is my paradise.
I didn’t belong to you
When I said your name in my prayers.
My fetters are my sadness and my fear.
I can’t imagine life without love.
I am falling into it without despair.
And I am not afraid to die.
I am more afraid to be forgotten by you,
And to look at you from afar.
I am hidden from your eyes.
I can’t embrace you; I can’t love,
I take your kisses from your lips.
All that has been for you.
All that will be our paradise.

* * *
Чужбина – Родина моя,
Земля любви, мой смысл рая.
Я не была еще твоя,
Тебя в молитвах вспоминая.
Оковы бренные мои –
Моя печаль и страхов пена.
Не мыслю жизни без любви,
В нее я окунаюсь смело.
Не страшно взять и умереть,
А страшно быть тобой забытой.
Тебя далекого смотреть
Издалека, от глаз укрытой.
Не обнимая, не любя,
Губами с губ твоих срывая.
Все это было для тебя.
Все это будет частью рая.


Рецензии