У гаражы

Турботы,вечные турботы...
Бяжы ад іх,ці не бяжы...
Развеяцца нам так ахвота,
А дзе сустрэцца?-У гаражы!
  Ну,гэта іншая турбота,
  Сябрук,за пляшкаю бяжы,
  Ды і паесці што ахвота,
  Чакаем мы ў гаражы.
Як чарка весела шапоча,
Бяры, рука, і не дрыжы.
Хоць выпіваць не так ахвочы,
Але ж так добра ў гаражы!
  І прэч ідуць усе турботы-
  Хвілінай гэтай даражы,
  Не адкладай нішто на потым
  І шчырым будзь у гаражы!
Хоць дзень не свеціць пазалотай,
І ноч стаіць на рубяжы-
Дамоў ісці так не ахвота.
Бо любата ў гаражы!
  Чакаюць жонкі іх з работы:
  Ну дзе падзеліся мужы?
  Няма пра дом у іх турботы,
  Напэўна зноўку ў гаражы?
Ды кіньце вы свае турботы,
Нідзе не дзенуцца мужы,
Дадому вернуцца з "работы"-
Не начавць жа ў гаражы!
  Турботы,вечные турботы
  Нас аплялі,быццам вужы,
  Ледзь дачакаемся суботы-
  І зноў хутчзй у гаражы!
І ніякой табе турботы-
Хоць пей,хоць стой,хоць паляжы,
І ад імя ўсіх з ахвотай
Кажу:"Вам слава,гаражы!"
  Стамлёны муж прыйшоў з работы-
  Яго пяшчотай акружы,
  Каб не чакаў з такой ахвотай
  Сустрэчы ён ў гаражы!
 


Рецензии