Краплина неба

Приспів
Краплина неба у долоні,
Краплина сумніву в очах,
А серце в ніжному полоні…
Краплина відчаю у снах…
Життя спливає по краплині:
Краплина снів… краплина сліз…
Поглянь: у неба очі сині –
І щиро долі посміхнись!
1
На долоню з неба крапнула сльозина…
Може, десь матуся виглядає сина?
Може, у зозулі серденько зомліло,
Бо згадало зрання про малу пташину?
Серденько зомліло – і не ворухнеться…
Глянь, як гарно в небі сонечко сміється
І як ніжно ясен обійма тополю,
Як співає вітер про щасливу долю!
2
Цілувало сонце вогкії долоні,
Випило краплину, а душа в полоні…
І сміється літо, літечко співає,
Серденько не знає, за що так кохає!
Так співає скрипка: плаче та сміється.
Той, кого я люблю, тішить моє серце!
Тішить моє серце та цілує руки,
Бо кохання щире – то солодкі муки!

2.07.2014


Рецензии
Очень нежное, очень красивое стихотворение, читая его, я слышу мелодичную и грустную игру на скрипке.

Ирина Колосарь   02.07.2014 22:17     Заявить о нарушении