Роксолана. тур. Hurrem Haseki Sultan

Велике кохання турецького султана,
ніжна й прекрасна, дівчина Роксолана.
Султана чарує, ворогів зневажає,
від палкого кохання горя зазнає.

Все там чуже: палац та покої,
немає там спокою, тільки смерть і горе.
Пташок відпустила:" Летіть собі, летіть,
з рідного краю вісточку принесіть!"

Одягла на себе, прекрасні шати,
та по золотому шляху до султана прямувати.
Низько вклонилась, гордість сховала
і полу султана ніжно цілувала..

З маленької Настуні, ніжної Роксолани,
Гюррем султан стала- жінкою османів.
" Правити світом"- на думці мала,
всіх знищила на шляху, нікого не чекала.

Законною дружиною Сулеймана стала,
корону начепила, ця дівчина- Роксолана,
їй низько вклонились, вона не чекала,
мрія збулась, повелителькою стала...

А де є ця Настуня, українка мила?
Що прибула в палац і спалити хотіла..
Рана загоїлась, всім помстилась,
за батьків, за сім'ю вона їм низько вклонилась.

В серці її кохання палає,
Хасекі Гюррем Султан- Сулейман називає.
Повелителькою серця вона його стала,
рудоволоса, маленька дівчина- Роксолана..


Рецензии