на трасянке

Тяжка снести расставание
бьецца Радзима в груди:
не позабудь во скитаниях
хаты мае и дожди,

помни тепло рук матули,
казки, вячэры с сябрами,
чэрвеньский гукат зязюли,
зорак купалауских зз'яньне,

дзятинства старую вёску,
бабулину калыханку.
Хай сняцца тебе бярозки...
Бяжа ад роднага ганку.

2001


Рецензии