Цвитуць навагрудския вишни на бел. языке

       

Цвітуць навагрудскія вішні,
Сабой упрыгожыўшы сад.
Пяром гэты цвет не апішаш,
І цяжка на словах сказаць.

Ні ў Польшчы, ні, нават, ў Расіі
Не бачыў такой я красы—
Ўсяроўна, як промні касыя
Упалі на кроплі расы.

Прываблівы водблеск і водар
Сабраў адусюль сюды пчол.
Цвітуць навагрудскія вішні
Пад мякк1м вясеннім цяплом.

І колькі б па свеце ні ездзіў,
І дзе б я ні жыў,  і калі –
З прыемнасцю успамінаю
Ту даўнюю квецень вясны.

Той першай вясны і далёкай,
Калі назаўжды зразумеў,
Што крочыць дарогай нялёгкай
Такі мой жыццёвы удзел.


Рецензии