Гулу булбул

Дилам рафт сайр суй бустон,
Шукуфта дид гулх,о чандон.
Басо дилкашу бас хушбу,
Суману садбаргу райх,он.
Дидам дар шохае булбул,
Бо лахни хуше дошт фигон.
Парида бар сари х,ар гул,
Месуруд гардад гул хазон.

На х,офизе на гамхоре,
Ба ин гулх,ои хубрухсор.
Яко як канда одамон,
Ба тух,фа гули бешумор.
Наандешем ки гул хушбуст,
Намебинем дарду озор.
Наменолем мо чу булбул,
Набишкуфад гул дигар бор.

Ба мисли булбул вафодор,
Ба гуле нест х,ече гамхор.
Парида рангу буи гул,
Хазон дида айни бах,ор.
Туро булбул х,амовозам,
Ба гулх,оям ошик,и зор.
Аё ёрон к,иммат доред,
Шумо гулхои х,ар бах,ор.

Ба гулх,о рах,ми олам ку,
Ба гулх,о ишк,и одам ку.
Гул аст зебу зиннати умр,
Ба гулх,о мех,ри х,амдам ку.
Биё булбул ту мастона,
Намо васфи гули хушру.
Ки як дам фурсате дорад,
Азизон ин гули хушбу.


Рецензии