Дайце волю!

    Я зайздрошчу птушынаму кліну-
    Узняўся ў вырай і кропкамі знік.
    І на мытні яго не запыняць,
    У чарзе ён стаяць не прывык.

    Дайце волю! І птушкай імклівай
    Я за марамі буду ляцець,
    Да дзяцінства, якое пакінуў,
    Да юнацтва, што ўжо не сустрэць.

    Дайце волю! Свабоды не трэба.
    Дзе той шлях, што да волі вядзе?
    Гора, роспач... Усё гэта зведаў-
    У аковах законаў свабода жыве.


Рецензии
Вітаю Вас! Будзе ў нас Воля! Абавязкова!

Светлана Кабанова-Рожко   17.04.2016 22:06     Заявить о нарушении
Будзем спадзявацца. Дзякуй, Святлана, што заглянулі на маю старонку.
Плённай Вам творчасці!

З павагай

Леонтий Обринский   20.04.2016 18:26   Заявить о нарушении