ХТО МИ

 Хто ми такі, якщо не при посаді?
Мовчи. Терпи і рот не відкривай.
Доводить правоту не смій ніякій владі
І, як цвіркун з прислів"я, місце знай.

"Хто ти такий?"   В словах звучить зневага,
Цинічний , не прихований натяк :
Це не для тебе - гідність, право, блага,
Ягня із байки Глібова. Черв"як!

Ідея втілена. Отримані  "відкати".
І вчасно, головне, відзвітувать.
Й не нам про теє, жменьці дурнів, знати
Чи буде зиск громада з того мать.

Щоб в кріслі втриматись при частих змінах влади,
Очі в Сірка позичить треба!  В  цьому й суть:
Буть Янусом двуликим й не буть гадом,
Хамелеона шкуру натягнуть

Та честі й гідності на горло стати треба,
Щоб втриматись.  На благо це, чи ні.
Для міста добре, вигідно й для себе.
Не в тому істина, а істина в вині!

І в гіркій дійсності, бо від напруги й перевтоми
Вже зраджує і витримка і такт.
Багаторічна від людей оскома -
Незаперечний неприємний факт.

Чвертьвікова публічність - тяжка ноша:
Відстоювать,боротись, скрізь встигать...
Щоб на затриману зарплату вибить гроші,
Доводиться щораз балансувать

Над прірвою. А ще проводить свята,
Наради, сесії... Спокою ні на мить!
Обов"язків і клопотів багато,
То ж ми повинні все це розуміть

І за нестримність не судити строго.
Нема безгрішних. Хто не робить помилок?
Все висловлене , то лиш престорога,
Майбутньому скорочений урок.

                24.06.2014  (22.00)


Рецензии
Сумний вірш. Але вірю, що можна жити інакше!

Вадим Мусиенко   14.12.2015 22:24     Заявить о нарушении