Ихьтин заман я къе

Неда, къвада гьарам зат1ар за гьамиша шириндакваз,                Дуствиликай, касвиликай тостар лугьуз хуш къведа заз.                К1валах к1еве ак1ай ч1авуз, жуван чандал чан аламаз,                Ярар, дустар дарда туна хелвет катдай заман я къе!                Виждан, гъейрет маса гана девлет к1ват1дай заман я къе!


Дуст жибин я, пулни далу,  вун инсанрал ч1алах жемир,                Зегьмет ч1угваз, шурни фу нез гьахъ гафарал алдах жемир,                Эрекь, чехир хъун тавунвай и патара булах тамир.                Лугьумир хьи, нефсет1 я зун, чара ат1ай заман я къе,                Виждан, гъейрет маса гана девлет к1ват1дай заман я къе! 


На институт къутяхайт1ан, акьул къведач а ви кьилиз,                За кьве класс к1елнавачт1ан, йикъа къвезва рузи гъилиз,                Абур, гьая вуч зат1ар я? Регъвуь жедач и зи чиниз.                Илим, савад тур на жуваз, крар кьац1ай заман я къе,                Виждан, гъейрет маса гана девлет к1ват1дай заман я къе!


Къенин юкъуз лезги ч1алал к1елун-кхьин айиб кар я,                К1валин къене урус ч1алал "общаться" жен важиб кар я,                Хтулризни дидед ч1ал ваъ, и ч1ал чирун зи икърар я.                Лекьер кьена девран хьана пехъер хтай заман я къе,                Виждан, гъейрет маса гана девлет к1ват1дай заман я къе!

Везифаяр къачун патал зун чарадаз лап лук1 жеда,                Гишин хьана лекь жедайкьван ац1ай багъда лап нуьк1 жеда,                Варлу касдин к1аник квай джип машиндиз шуруп1 жеда.                Эгь! Дак1ан я жуванбур заз, бахтар хтай заман я къе,                Виждан, гъейрет маса гана девлет к!ват!дай заман я къе!



Алпан, Алпан лугьуз куьне зи "мозгияр" мийир харап1,                Цайлапанди ягъурай куьн, вилер хьана ц1арап1-ц1арап1,                "Современны" девир кеф я, а Шергиран амач к1араб.                Халкь ахвара ава к1еви, жибин ац1ай заман я къе,                Виждан, гъейрет маса гана девлет к1ват1дай заман я къе!


Рецензии