***

КIелзава за деринлутир шиирар,
Чи инсанриз жезвай кьван лап кьагьарар.
РикIиз гзаф агъур жезва къам ч1угваз.
Фикир гице куьне чи гьарда садаз.

Чи инсанрин сагърай кьилин фикирар,
Хъсан язва кхьидайла шиирар.
Шаирарни,рахазвай чи билбилар,
Гьашхъ атурай кхьиз чIалар, мадни чаз.

КIанда хьи заз лугьурла чи манияр,
Дуьз хъведайла, гьар гафунин манаяр.
Кхьихь куьне кьиле куь акьул амаз,
Жегьннетдин ранг, чинал гьардан аламаз.

Бязи гафар, аламачир гьеч рик1ел
Вич -вичелай хъведа абур зи мецел.
Рик1ел хкиз алахъзава гьарма сад,
Жуван ч1алан ширин гафар, садра мад.

Гзаф йишар, рикIе аваз шиирар.
кьатIун тежез, кхьин патал фикирар,
Эхирни зун ахъатна хьи майдандиз,
гат1умда зун гила шиирар кхьиз.


Рецензии