Розмова з Шевченком

            «Думи, мої, думи мої,
            Лихо мені з вами!»
                Т.Шевченко

Ой, як вірно, вірно, ти помітив, друже!
І мене турбують мої думи  дуже.
Й я зазнала з ними лиха вже чимало,
Їх нічне карання і мене спіткало.

Як важке каміння, мої думи-гирі,
Не підняти з ними навіть погляд в вирій.
Як зробить, щоб серце болем не щемило,
І думки літали в небі легкокрило?


Рецензии