Михайло Дзиндра

Михайло Дзиндра.Чи це ім'я знайоме
Широкому загалу українців?
А за кордоном воно знане є.
Він збудував і нам у дар залИшив
Музей, де все незвичнеє таке.
Найтоньшая різьба, асоціативнії скульптури,
Малюнків безліч. Одна людина
Стільки всього змогла створити.
Пройти крізь тернії життя,
Проте себе самого не загубити.
Від нас пішов.Та нам залИшив диво:
Можливість бачити і розуміти,
Як і для чого ми живемо,
Асоціативне мислення включити.
Не дав він жодної підказки.
Усе без підписів.Бо він заборонив.
Щоб кожен, хто прийде сюди, можливо,
Себе побачив, може щось своє тут уявив.
Спочатку погляд, роздуми і порівняння,
Аналіз, потім- захоплення і здивування.
Велика гамма почуттів.На мою думку
Він досягнув того , що прагнув,
Чого усе своє життя хотів.
Примусив мозок працювати.
Погодьтесь, справа не проста.
В музеї я була не довго, прото у серці
Чудова квітка розцвіла.
А тій людині, що усе це зберігає,
Екскурсії проводить, радо всіх нас зустрічає,
Хай Бог здоров'я посилає.
Її теплом й любов'ю все тут сяє.


Рецензии