***

***

Ти не чекай, козаче,
Жодного співчуття.
Не за тобою плачу,
А за своїм життям.

Не назову журбою,
Ані печаллю, бо
Плачу не за тобою,
Жалко оту любов,
Що розсоталась тінню,
Не залишився й знак:
Мала б від тебе сина  - 
Був би ще той козак!

Знову зоря проколе
Серце моїх небес.
Жаль, що уже ніколи
Не обійму тебе.
Жаль, що зарано смеркло,
Жаль захололих вуст.
Так і живу, як мертва.
Мертві довго живуть.


Рецензии