***

МАТЕРІ ВАСИЛЯ СТУСА
СТУС ІЛИНІ ЯКІВНІ

Снігом різдвяним ніч вистеля
Свято Божого сина.
Мамо, на Вашого Василя
Молиться Україна.

Свічечко біла, довго світись.
В слові Василь не згас.
Він серед мучеників святих.
Оберігає нас.

Правда і кривда ходять удвох
По людському віку.
Він народивсь на саме Різдво.
У терновім вінку.

Так йому долю визначив Бог,
Посилаючи в світ,
В людях будити правду й любов
На манівцях століть.

В кожному серці він промовля
Словом Божого сина.
Мамо, на Вашого Василя
Молиться Україна.


Рецензии